Ήσαν και οι δύο ανώμαλοι

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ στον χωρό HGW std ,σε προσκαλούμε στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Κώστα Πάρη «Ήσαν και οι δύο ανώμαλοι» σε σχετικά με την δολοφονία του Ανέστη Παπαδόπουλου από τον σύντροφο του Χρήστο Ρούσσο,υπόθεση που συντάραξε την ελληνική κοινωνία στα τέλη της δεκαετίας του ’70.  Μαζί μας θα είναι ο Χρήστος Ρούσσος και ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Η ταινία παρουσιάζεται στα πλαίσια του Aphrodisiac Nights μια σειρά προβολών από το Satyrs and Maenads: the Athens Porn Film Festival.

Υπόθεση:

Στις 7 Απριλίου του 1976, ο 19χρονος ναύτης Χρήστος Ρούσσος σκοτώνει τον 22χρονο εραστή του Ανέστη Παπαδόπουλο. Η πράξη του χαρακτηρίζεται «έγκλημα πάθους» και σοκάρει την κοινωνία, η οποία έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την ομοφυλοφιλία και τα μυστικά της αμαρτωλής πλευράς στη λεωφόρο Συγγρού. Η ιστορία τους παίρνει τεράστιες διαστάσεις και η δίκη του Ρούσου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο Παπαδόπουλος, με τον οποίο διατηρούσε ερωτικό δεσμό, προσπάθησε με πιεστικό τρόπο να τον στρέψει στον πληρωμένο έρωτα, εκδοχή που η οικογένεια του θύματος αμφισβήτησε έντονα. Ο Χρήστος Ρούσσος καταδικάστηκε σε ισόβια για την πράξη του και οδηγήθηκε στο πιο σκληρό σωφρονιστικό ίδρυμα της εποχής.

Διάρκεια ντοκιμαντέρ: 1 ώρα και 18 λεπτά

Μαυρομιχάλη 138 και Κομνηνών γωνία, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη.